Produsele din piele elegante intodeauna

Posted on Updated on

Produse din pielePrelucrarea produselor din piele, genti din piele, posete, borsete, serviete, portofele, curele si nu in ultimul rand pantofi presupune un proces foarte elborat. In primul rand, uscarea unei piei presupune transformarea acesteia dintr-un material care putrezeste intr-un material stabil, finisat in asa fel incat sa poata fi utilizat in fabricarea unei game largi de produse. In anul 2010, aproximativ 3700 de fabrici de prelucrare a pieii au generat o cifra de afaceri de 10,6 miliarde de euro.

Aceste fabrici au angajat aproximativ 52.000 de oameni in Uniunea Europeana pentru a creste productia de materie prima, adica transformarea unei piei brute intr-un produs finit.

Tabacariile din Uniunea Europeana sunt in principal afaceri de familie, intreprinderi mici si mijlocii. Concentratia regionala de muncitori este foarte mare, iar industria joaca adesea un rol cheie in economia locala. In contextul competitivitatii globale, o atentie deosebita este acordata oportunitatilor dar si riscurilor din industria pielariei din Uniunea Europeana. Integrarea noilor state in UE a determinat o ajustare structurala a fabricilor de pielarie prin reducerea costurilor de munca concomitent cu o crestere de 12% a productiei.

Industria pielariei este o industrie la nivel mondial si, de aceea tabacariile din Uniunea Europeana depind in mare masura de accesul la materia prima si la pietele de export. Chiar daca, in general, ponderea fabricilor de prelucrare a pieii din UE este in scadere pe piata mondiala fata de alte regiuni ale lumii, cum ar fi Asia si America, Europa ramane inca cel mai mare furnizor de produse din piele.

Pielea este un produs cunoscut si apreciat inca din antichitate. De-a lungul timpului, cererile de produse din piele au crescut continuu datorita proprietatilor acestui material, in principal durabilitatea, care este mai mult decat o tendinta a modei.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s